Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Τα παραμύθια (Αθήνα)


«Λευτεριά στον Κοντορεβυθάκι!» έλεγε ένας τοίχος έξω απ’ τον παιδικό σταθμό μας… «Δίκη 11/7». Ενας πιτσιρικάς που το ‘δε, έβαλε τα κλάματα. «Μπαμπά, μπαμπά, δικάζουν τον κοντορεβυθούλη!» είπε φωνάζοντας.

Να ‘ταν μόνο αυτός! Η Χιονάτη με τους 7 νάνους είχε ήδη περάσει ανακριτή για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο (sexy) Μπομπ ο Σφουγγαράκης περίμενε δικαστήριο. Τα Στρουμφάκια τα ‘τρεχαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι Γαλάτες δεν θα τη γλίτωναν την κατηγορία για τρομοκρατία. Αλλά κι η Σταχτοπούτα, το βασιλόπουλο, ο μικρός Γιαννάκης κ.α. δεν ήταν σε καλύτερη μοίρα.

Ο Κοντορεβυθούλης ήταν μόνο η αρχή. Οπως τις παλιές κακές μέρες που ο Μάο Τσε Τουγκ τα ‘χε βάλει με τον Σκρουτζ Μακ Ντακ και τον Ντόναλντ και γύρευε να τους απαγορέψει. Σε λίγο θα αναγκαστούν να κλείσουν όλα τα παραμύθια, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο κακός χαλάστρας και οι βοηθοί του, τα όργανα, ξέραν τι κάνουν. Αφού κλείσαν τις αλάνες κι ερήμωσαν τα μπαλκόνια, έτσι που παν, σε λίγο θα μείνουν μόνο τα βιντεογκέιμ, όπου κάτι απαίσια τέρατα σκοτώνονται μεταξύ τους, παίζοντας καράτε. Μετά θα απαγορευτεί και η παιδική ηλικία. Το νου μας, παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου