Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

Η πατάτα (Εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου)


Η Δικαιοσύνη είναι ένα πιάτο που σερβίρεται συνήθως κρύο. Και πολλές φορές έχει την ίδια ακριβώς υφή με τις πράξεις για τις οποίες απονέμεται. Το ίδιο δηλαδή στυλ. Αυτό γίνεται χάρη σ’ ένα νόμο ανταποδοτικότητας σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μια κόλαση κι ένας παράδεισος για τον καθένα. Ιδια όπως κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και βέβαια όπως έγραφε με σπρέι το καλοκαίρι πάνω σε μια αγελάδα της «κάου παρέιντ» στην Αθήνα (φτυστή η Μαριέττα): «Κάθε κοινωνία έχει την τέχνη που της αξίζει»!
Γιατί τα λέω όλ’ αυτά; Γιατί η τιμωρία για το ανθρώπινο είδος όπου να ‘ναι πλησιάζει! Είναι ο αστεροειδής ΤΡ-537Χ ή αλλιώς «Αλάστωρ» από το όνομα του θεού της καταστροφής. Ο αστεροειδής έχει μπει σε τροχιά γύρω από τον ήλιο κι εμφανίζεται για πρώτη φορά στη γη το 2012. Τότε θα περάσει ξυστά από την ατμόσφαιρα προκαλώντας πλημμύρες, σεισμούς, θύελλες, πυρκαγιές και μετατόπιση της γης από τον άξονά της. Τη δεύτερη φορά που θα περάσει όμως, το 2036, απ’ ό,τι λεν’ οι αστρονόμοι θα σκοπεύσει καλύτερα και θα τελειώνει η υπόθεση…
Δεν πρέπει να υπάρχει πιο άθλιο είδος από το ανθρώπινο! (εκτός βέβαια απ’ το συντακτικό επιτελείο της Μπρίζας). Εξαντλεί όλη τη δημιουργικότητά του στο πώς θα σπείρει φόβο, τρόμο και καταστροφή. Συνήθως χωρίς λόγο. Ο Πολ Ποτ μάζεψε 7 εκατ. κρανία χωρικών χωρίς κανένα λόγο. Οχι ότι ο Χίτλερ ή ο Στάλιν είχαν κανέναν πιο σοβαρό… Κάτω στην Αφρική ακρωτηριάζουν ανθρώπους έτσι για πλάκα ή τους περνάνε μια σαμπρέλα στο λαιμό και της βάζουνε φωτιά. Οι άνθρωποι καταστρέφουν τη γη, τη θάλασσα, τον αέρα. Πλουτίζουν παράλογα και ξοδεύουν προκλητικά, ενώ αλλού παιδιά πεθαίνουν για ένα ποτήρι νερό. Και το πιο συνηθισμένο: Είσαι πάμπλουτος και πεθαίνεις από κατάθλιψη! Μπροστά στον άνθρωπο ακόμα και οι καρχαρίες είναι άγγελοι.
Ευτυχώς η αηδία αυτή θα τελειώσει κατά τον πιο ταιριαστό τρόπο: ο μετεωρίτης που μας στέλνει η Θεία Δίκη μοιάζει με μια τεράστια πατάτα! Λογικό, μετά από τόσες πατάτες που έχουμε σαν είδος διαπράξει. Ισως, τολμώ να πω, θα έπρεπε τότε κι ενώ τα συντρίμμια μας θα διασκορπίζονται στο διάστημα, να πέσει πάνω τους και μια τεράστια μούτζα ολογραφική, σαν μια γιγάντια Πελοπόννησος. Αλλά εντάξει, ας αρκεστούμε σε ό,τι μας δίδεται.

Το Βήμα και το Βλήμα (που εδέχθην) (Κόρινθος)

Το ‘πε κι ο Καβάφης. Αμα είσαι άτυχος εδώ, θα ‘σαι παντού. Το ‘πε κι ο Μπουκόφσκι. Αν είσαι βλάκας στο βουνό, θα ‘σαι και στη θάλασσα. Αν όλα σου πάνε στραβά στην πραγματικότητα, το μόνο που σου λείπει είναι να σου πάνε στραβά και στη φαντασία! Χάρηκε λοιπόν ο περαστικός όταν διάβασε τον Καζαμία της Μπρίζας (κλασικά δυο μήνες μετά). Εκεί, ο καλός αυτός άνθρωπος που γράφει το radar, πρόβλεψε ότι η Μπρίζα πρόκειται να απορροφήσει τον ΔΟΛ (ο γνωστός οργανισμός). Ο Βήμα θα γίνει ένθετο και θα προσφέρει DVD με τις περιπέτειες του Περαστικού. Δεν πρόλαβε λοιπόν να χαρεί ο καημένος κι αυτό το άθλιο υποκείμενο που γράφει το radar ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα κυκλοφορήσουν οι ιστορίες του Περαστικού, αλλά αυτές του χειριστή του radar. Τι θλίψη! Είπα να διαμαρτυρηθώ στον κύριο Δημητρακόπουλο για την αδικία, αλλά μετά θυμήθηκα πόσες φορές έχω κι εγώ αδικήσει τον εαυτό μου. Αν θέλω να είμαι δίκαιος θα πρέπει να διαμαρτυρηθώ πρώτα στον εαυτό μου!
Οπότε προτίμησα να αράξω δικαιολογημένα. Μετά θυμήθηκα ότι έρχεται ο πατατοειδής μετεωρίτης κι ανακουφίστηκα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου