Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

Η φάρμα (Χαλκίδα)

Είχα μια μικρή φάρμα και φύτευα σφυροδρέπανα. Τα πότιζα με αίμα και ιδέες, στιχάκια του Ρίτσου, της Ρόζας Λούξεμπουργκ κ.λπ. Σκληρή λιγάκι δουλειά, αλλά κάποιος έπρεπε να την κάνει. Τώρα μάλιστα με την πτώση του Υπαρκτού, είχαν ανοίξει αρκετά οι δουλειές. Αφού, να φανταστείτε, ένα τούβλο από το Τείχος του Βερολίνου κοστίζει σήμερα πάνω από 3.000 στερλίνες κι όλο ανεβαίνει.
Ο ήλιος ανέβαινε κάθε πρωί και φώτιζε τη γη με το χρυσό του χρώμα και το σύμβολο του δολαρίου (και άλλες φορές του ευρώ) στη μέση. Το βράδυ πάλι, έβγαινε το κουτσουρεμένο φεγγάρι με το άλφα της αναρχίας επάνω. Οργωνα καθημερινά τη γη με δυο αγελάδες από την cow parade. Οι λουρίδες από το όργωμα ήταν μια λευκή, μια γαλάζια, μια λευκή, μια γαλάζια και στο βάθος φαινόταν ένα σταυροδρόμι (εκεί που μου ‘πες σ’ αγαπώ, εκεί που άλλαξες γνώμη).
Στα διπλανά χωράφια, φαντάζομαι, καλλιεργούσαν άλλα σύμβολα κι αντίστοιχα φαντάζομαι θα έβλεπαν άλλα σύμβολα να ανατέλλουν και να δύουν. Εγώ βέβαια, δεν έπαυα να ελπίζω ότι τα δικά μου προϊόντα θα έβγαιναν πιο καλά, θα τα συσκεύαζα σαν στελέχη εταιριών, δυναμικούς πολιτικούς, λαμπερή στάχτη, όπως αυτή που θαυμάζουμε τα βράδια βλέποντας το Διάστημα…
Και όταν έφτανα πια στη Λαϊκή Αγορά, θα έφτανα με θρίαμβο πάνω στον γαϊδαράκο μου και θα γινόμουν ίσως και chief reality advisor, exclusive myth chairman ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ενα σύμβολο εξιλέωσης. Ο άνθρωπος είναι τα όνειρά του, ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου.


Διανοούμενος – Λαμπατέρ (Γαλάτσι)

Ηταν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Διανοούμενοι θα εμψύχωναν ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε σπίτια προκειμένου να τονώσουν το αίσθημα φιλοσοφικής επάρκειας του αστικού πληθυσμού. Ομως, τα τελευταία γκάλοπ έδειχναν πολύ χαμηλές τιμές στον Τομέα Αυτοπεποίθησης κι έπρεπε κάτι να γίνει. Ο Διανοούμενος ερχόταν σπίτι σας, περνώντας ένα 24ωρο μαζί με τους κατοίκους του σπιτιού. Θα απολαμβάνατε μαζί μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ με φιλοσοφικές συζητήσεις, μια βόλτα για σινεμά / θέατρο / καφέ, ή και τηλεόραση ακόμα ανακατεμένη με εύστοχα ειρωνικά σχόλια του «Δ», ο οποίος έχει την άνεση να κρίνει τους πάντες και τα πάντα χωρίς ποτέ να περνάει τα όρια της ευπρέπειας φυσικά.
Ο κόσμος θα έπαιρνε έτσι κάτι απ’ την χαλαρή – cool ματιά του Ανθρώπου του Πνεύματος. Την ήρεμη βίωση της Καθημερινής Συντριβής, της Νεύρωσης της Κατάθλιψης ή απλώς της Αναντιστοιχίας με έναν κόσμο δειλό και μικροπρεπή. Αλλά ταυτόχρονα, με έναν εξευγενισμό της μετατροπής του Αρνητικού σε εκείνη τη λεπτή αύρα που κουβαλά η δημιουργία. Μια καθ’ όλα λαμπρή ιδέα.
Τώρα το γραφείο μας πειραματίζεται σε μια πιο προχωρημένη exclusive εφαρμογή: Τον Διανοούμενο – Pet – Λαμπατέρ. Ο/Η Διανοούμενος επέχει σε αυτή την εκδοχή και θέση ερωτικού συμβόλου, απόρροια της καθόλου ικανοποιητικά βιωμένης εμπειρίας σεξουαλικότητας, που μαστίζει τους πληθυσμούς μας. Μπορείτε να τον/την έχετε με δικτυωτό καλσόν και ρομπ ντε σαμπρ ή μπορνούζι, σε ένα διακριτικό γυμνό, μια αναπαυτική στάση στην πολυθρόνα της γωνίας, κάτω ακριβώς από το αμπαζούρ. Μια διακριτική αναφορά στο φως της Γνώσης και τον Γκαίτε.
Περισσότερες εφαρμογές, βέβαια, με την επίσκεψη και του ειδικού Διακοσμητή – Ψυχολόγου – Φενγκ Σούι μάστερ κριτικού τέχνης της εταιρίας μας και με ελάχιστα πιο υψηλή χρέωση. Με αυτό τον τρόπο δύο στόχοι καθίστανται εφικτοί: Η τόνωση της γονιμότητας του εγκεφάλου και η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας του πληθυσμού. Ακόμα το σκέφτεστε; Παραγγείλατε α-με-σως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου